Waarom Powderbrows? 

Wenkbrauwen vormen een kader voor het gezicht. Ze geven expressie en karakter.  Ze mogen echter niet alle aandacht opeisen. Te dikke of te harde wenkbrauwen geven een te strenge uitstraling. Te dunne wenkbrauwen daarentegen, geven een flauwe uitstraling. Daarmee is het zeer belangrijk om de juiste vorm en kleur die bij jou past te bepalen. Doel van semi-permanente make-up ofwel micropigmentatie is om de natuurlijke vorm van je eigen wenkbrauw te accentueren zonder te overdrijven. Rekening houdend met je eigen wenkbrauwen ga ik steeds op zoek naar de perfecte vorm en kleur. Unieke Powderbrows die bij jou passen! 

Het POWDER techniek verschilt aanzienlijk van klassieke pigmentatie. Het is zachter en benadrukt de wenkbrauwen subtiel. De wenkbrauwen zijn niet uniform ingekleurd, maar gearceerd om op natuurlijke wenkbrauwen te lijken. Deze pigmentatietechniek kan in drie varianten worden toegepast, afhankelijk van het type schoonheid van de klant:

KLASSIEKE POWDER BROWS

Klassieke Powderbrows zijn contourloos, onderscheiden zich door een uniforme kleur, zijn licht en zorgen voor een boeiend schaduweffect onder de natuurlijke haren. Deze variant van permanente make-up is de meest universele en daarom perfect voor dagelijks gebruik.

OMBRÈ POWDER BROWS

Wenkbrauwen in ombre-powder worden gekenmerkt door een lichtere tint aan de basis, terwijl de punten donkerder zijn. De onderkant van de contourloze wenkbrauwen is meer uitgesproken. Hierdoor wordt de look expressiever en de wenkbrauwen behouden het lichteffect. Het gebruik van gelaagde uitvoering zorgt voor delicate toonovergangen.  Daardoor verkrijgen we driedimensionaal effect en dus een mooie en natuurlijke uitstraling.

INSTA POWDER BROWS

Insta brows onderscheiden zich door een contourloze maar sterkere markering van de boven- en onderrand van de wenkbrauwen. Het fenomenale effect van “wazige voorkant” en zachte schaduwen van de punt van de wenkbrauw tot aan de voorkant. Dit is de perfecte methode om de wenkbrauwen te benadrukken, ze expressiviteit te geven en toch natuurlijk te houden.

Permanente make-up van wenkbrauwen heeft veel voordelen:

 • Na / voor chemotherapie
 • Ideaal bij allergische reacties op makeup
 • Wenkbrauwlittekens kunnen perfect worden gecamoufleerd
 • Tijdsbesparend – je hoeft niet elke ochtend meer je wenkbrauwen te tekenen
 • Als je veel gaat sporten en geen make-up wil/kan opdoen
 • Altijd perfecte wenkbrauwen
 • Correctie asymmetrie wenkbrauwen
POWDERBROWS

Een van de meest populaire wenkbrauw pigmentatie technieken op de markt. “Must Have” onder vele beroemdheden. Wenkbrauwen zullen na de genezing geen harde randen hebben. Wel een zachte vorm en schaduw.

Dankzij de bekwame verspreiding van het pigment zal de voorkant van de wenkbrauwen subtiel zijn. Zo zal de gradatie zichtbaar zijn vanaf de basis van de wenkbrauwen naar boven. Deze techniek maakt het mogelijk om het maximaal natuurlijke effect te bereiken. Ook is het geschikt voor alle huidtypes en mensen van alle leeftijden.  

Afhankelijk van je wensen en schoonheidstype wordt de geschikte techniek gekozen die bij jou past.

€395

-inclusief touch-up behandeling na +/- 8 weken- 

(voorschot vereist)  

BIJWERKEN POWDERBROWS PRIJS

VOOR DE BEHANDELING

zon bescherming powderbrows

Goede voorbereiding is het halve werk.

 • Blijf zowel NA als VOOR de behandeling uit de zon. Huid neemt het pigment anders op als het door de zon is aangetast.
 • Laat je wenkbrauwen minstens twee weken voor de behandeling niet epileren of verven.
 • Heb je oude pmu op uw wenkbrauwen en wens je powderbrows? Meld dit op voorhand met een goede foto of kom langs voor een intake gesprek zodat het ingeschat kan worden of het mogelijk is om deze te coveren.  
 • Als laatste, lees verder goed de algemene contra-indicaties en hou je er goed aan (link hieronder).

VERLOOP VAN DE BEHANDELING  

powderbrows browmapping

Gemiddeld duurt pmu behandeling van de wenkbrauwen tussen twee en tweeënhalf uur.

Allereerst bespreken we samen je wensen en verwachtingen. Daarna neem ik je wenkbrauwen goed onder de loep!  

We kunnen de perfectie niet bereiken, enkel nastreven. Iedereen is anders en alle wenkbrauwen zijn ook anders. Gelijk of verschillend, langer of korter. Meer of minder haartjes, hoger of lager ten opzichte van elkaar. Niemand is perfect! Juist uitmeten (brow mapping), eigen natuurlijke wenkbrauw en botstructuur volgen helpt bij bepalen van de voor jou ideale wenkbrauwen. Er wordt wel altijd gestreefd naar zo gelijk mogelijke vorm. Maar denk er wel aan, de wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen. Dat wil zeggen dat ze nooit 100% hetzelfde zullen zijn wat ook niet nodig/mogelijk is.

Bij elke behandeling  worden de wenkbrauwen dus zorgvuldig uitgemeten en voorgetekend. Dit om de perfecte vorm en kleur te vinden die bij jou past. Pas na de goedkeuring kan de behandeling plaatsvinden. 

powderbrows
Pigmenteren

Tijdens de behandeling wordt gewerkt met een speciaal hoogwaardig semi-permanent pigment. Deze wordt met een flinterdun nano-naaldje/hygiene module en gespecialiseerd PMU apparaat, net onder de bovenste huidlaag (epidermis) ingebracht. Dit is lichtjes voelbaar maar zeker niet pijnlijk. 

Toch bang voor de pijn? De klanten geven aan dat epileren pijnlijker is.

Goede plaatsing van pigment vereist veel kennis en ervaring. Er wordt opbouwend en zacht gewerkt. Zo wordt de huid niet beschadigd en het pigment niet te diep geplaatst. 

De powder zal na de eerste sessie dus ook iets lichter genezen. Om die reden wordt er tijdens je eerste behandeling een touch-up sessie ingepland (rond 6-8 weken na). Dit om teveel aan pigmentverlies en eventuele oneffenheden bij te werken.

Resultaat van goed geplaatste permanente wenkbrauwen is semi-permanent, wat wil zeggen niet blijvend. Het zal dus met tijd vervagen. Effect blijft (afhankelijk van je eigen huid en externe factoren) van 1 tot 3 jaar mooi.

NAZORG  

Als u wilt dat de wenkbrauwen gelijkmatig genezen en het eindresultaat naar wens is, houd dan rekening met dit nazorgadvies. Bedenk dat de zorg na de ingreep net zo belangrijk is als de ingreep zelf.

-Duur van genezing verschillend per persoon  

 • Vermijd tijdens het genezingsproces zon, sauna’s en zwembaden.
 • Houd de wenkbrauwen ten alle tijden droog tot de korstjes er volledig af zijn.
 • Slaap op je rug tot de korstjes eraf zijn.
 • Kras niet op de korst. Door krabben kan een litteken ontstaan. Laat de wenkbrauwen zichzelf genezen.
 • Breng geen cosmetische producten aan op het pigmentatiegebied. Het kan een infectie van de gepigmenteerde zone veroorzaken.
 • Vergeet de touch-up niet die het mogelijk maakt de wenkbrauwkleur te verzadigen. Alsook ongelijkheden en pigmentverlies na eerste sessie bij te werken. Deze moet 6 weken tot maximaal drie maanden na de eerste procedure worden uitgevoerd.
powderbrows

GENEZEN  

Genezen resultaat is zacht en natuurlijk, in alle tinten! Powderbrows gaan gemiddeld anderhalf tot twee jaar mee. Hoelang precies is afhankelijk van externe factoren, je eigen huid en verzorging ervan.

Om altijd van het mooie resultaat te genieten dient er om het jaar/ twee jaar een bijwerking te gebeuren.